söndag 26 december 2010

Då var det jul igen

Och då kan man göra helt andra saker än att tänka på röda kulor och grankvistar.
Idag började jag modifiera ett par gamla loafers som jag köpt billigt nån gång. När jag användt dem har jag alltid haft damasker till eftersom jag inte gillar loafers annars. Men jag har fnulat ett tag på att göra om dem till knäppkängor och det började jag med idag.


 Först en "före"-bild.

 
 Sen tar vi bort de lösa bitarna som gör skon till just en loafer, Märker ut var det nya snittet ska gå. Skär sönder skorna helt och hållet så det inte finns någon återvändo.Sy ihop skaften i ett brunt ylletyg fodrat med ett tunnare tyg i en läcker lila och glöm helt bort att fota processen. Sen nålar man fast de nya överdelarna så de sitter mellan ovanlädret och fodret på skorna.

 Sen syr man fast för hand eftersom man inte har någon skomakarmaskin.

Det tog ett tag att sy fast skaftet så jag har bara fått ena gjort ikväll hittills. Tycker det ser ganska okej ut för att vara en total chansning. Sen blir det till att göra knapphål och handsy lite av fodret som inte syns i bild.

Det blir ju ett par något intressantare skor. Har planer att göra samma sak med några andra tråkiga skor.


Mikael

1 kommentar:

  1. Jätte tjusigt! Vilket jobb du måste lagt ner. En helt klar förbättring. Tur att du chansade annars hade de bara legat oanvända i garderoben

    SvaraRadera