onsdag 26 januari 2011

Underkläder

Nu var det så länge sedan jag uppdaterade så då passar jag på med ett smaskigt inlägg om underkläder.

Underbyxor av olika slag fanns under 1800-talet. Men det var vanligt fram tills sekelskiftet 1900 att man använde skjortan som kalsong. De gamla skjortorna är mycket längre än de moderna och går därför att dra mellan benen omlott. Detta är inget jag praktiserar, men att hitta passande, bekväma och snygga underkläder har varit svårt.

Men i början av veckan fick jag hem min beställning från Darcy Clothing på tre par av deras Elastic Waist Trunks samt ett par silkesstrumpor. Dessa boxers är gjorda av bomull och viskos och är i 20-talsstil. Fruktansvärt bekväma och snygga. Dessutom är de förbannat prisvärda på £10,50 med tanke på hur lågt pundet står.

Det är väl egentligen inte årstid att ligga såhär och ta det lugnt på soffan. Hemma har jag 19 grader och man borde inte ha mer om det går att undvika, annars måste man ju ströva omkring såhär hela tiden utan att dö av värmeslag.


En något modernare variant.
Denna lila dräkt hittade mor min åt mig, det är inget gammalt alltså, jag har hört att det är trendigt? Det är iaf Terry Parker som står för denna snygga men opraktiska lilla underdräkt.

"Opraktiskt"? Jomen den saknar ju lucka bak!

Mer autentiskt går det att få.
Denna dräkt av samma modell som ovan fast original samt praktisk har jag hittat på Old Touch i nyskick.
I bak går två delar omlott och stängs med en knapp. Den här undertröjan har jag köpt på Trikåaffären på Kungsholmen som jag nu precis glömt namnet på. Det är en bomullströja med knappslå fram. Det enda som slår denna är original gjorda i ull. 


Mikael

2 kommentarer:

  1. PR0N! Det är så fint att du inte bara tar herrunderkläder på allvar, utan visar upp dem också. Tack och glada tillrop!

    SvaraRadera
  2. HAHA! så klart att kära Pimpinett ska hinna före mig och kommentera precis det jag tänkte. men ja, PORR.

    SvaraRadera